'Marble and Wood' in zachte rondingen van Rian Geurts

Bij Expansionist Art Empire Gallery aan de Nieuwe Rijn zijn sculpturen van Rian Geurts in marmer en hout te bewonderen: ‘Marble and Wood’. De kunstenaar gebruikt marmer uit dezelfde streek (Carrara, Italië), waar Michelangelo ook zijn materiaal betrok en onthult zachte, vrouwelijke vormen uit het ruwe materiaal. Het hout, dat de kunstenaar op zelfde wijze vormgeeft, komt uit Nederland en kan wilg, eik, of linde zijn. Geurts werkt intuïtief en bedenkt van tevoren geen bepaald onderwerp. De marmeren beelden nodigen uit tot aanraken, zelfs tot strelen. De houten beelden zijn zowel van binnen als van buiten zacht. De beelden kunnen op verschillende manieren op hun sokkel geplaatst kunnen worden, waardoor het lijkt alsof ze vrij in de ruimte kunnen bewegen

De openingsreceptie vindt plaats op zaterdag 12 april van 16.00 tot 18.00 uur. De expositie loopt tot 30 april. Meer info en openingstijden: www.expansionistartempire.com

Expansionist Art Empire Gallery, Nieuwe Rijn 94, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×