Drie aanhoudingen in ontvoeringszaak

De Haagse recherche heeft twee Leidenaren en een Hagenaar opgepakt op verdenking van gijzeling en ontvoering van een 15-jarige jongen uit Den Haag op 30 december vorig jaar. Een van de verdachten, een meisje uit Leiden, is slechts 15 jaar oud. Het slachtoffer werd die dag in de avonduren door een aantal personen uit huis gelokt. Op de hoek van de Symonszstraat en het Willem Beukelszoonplein in Den Haag werd hij onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in de kofferbak van een auto te gaan liggen. Hierna werd met de auto naar een parkeerterrein aan de Daal en Bergselaan gereden. Daar werd het slachtoffer door de inzittenden van de auto uit de kofferbak gehaald en flink mishandeld. Hierna reden zijn belagers met de auto weg en lieten het slachtoffer achter op het parkeerterrein. Uit onderzoek bleek dat de bij de ontvoering betrokken auto van diefstal afkomstig was.

De verdachten zijn een 25-jarige man en een 15-jarig meisje uit Leiden en een 20- jarige Hagenaar. Het drietal is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het minderjarige meisje is op last van de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. De twee mannelijke verdachten zitten momenteel in bewaring. De recherche verwacht dat binnenkort ook de vierde verdachte aan te kunnen houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×