Drie arrestaties bij groot onderzoek hennepplantages

De politie heeft vanmorgen drie mensen opgepakt bij een grote operatie tegen witwaspraktijken. De 35-jarige hoofdverdachte uit Nieuw-Vennep zou de oogst van hennepplantages opkopen en doorverkopen. De winsten zou hij witwassen via zijn growshop in Leiden. De politie viel rond 06.00 uur met tientallen agenten meerdere panden in Zuid-Holland binnen. Even daarvoor waren de verdachten al aangehouden. Dat verliep zonder problemen. De politie heeft zeker drie auto’s en administratie in beslag genomen. In de growshop aan de Rijnstroomstraat in Leiden, die rond 11.00 uur nog steeds door rechercheurs werd doorzocht, is ook een laptop in beslag genomen.

Het onderzoek naar de witwaspraktijken loopt sinds april vorig jaar. Wat de rol van twee medeverdachten is, een 34-jarige Rotterdammer en een vrouw van 29 uit Noordwijkerhout, is niet bekendgemaakt. Het is volgens de politie nog niet te zeggen of er later nog meer mensen in het onderzoek worden aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×