Bassist Wilbert de Joode, foto: Cees v.d. Ven.

Internationaal Jazztrio bij Hot House

Het internationale trio Kaufmann/Gratkowski/De Joode trekt zeer succesvol door Europa en zal binnenkort Leiden aandoen op uitnodiging van Hot House. Recensenten van formaat vergelijken hun spel onder andere met de muziek van Webern, Schönberg, Boulez en Charlie Parker. Het trio maakte al twee top cd’s en binnenkort komt de derde cd uit. Het concert vindt plaats in de Tuinzaal van de Burcht en is een aanrader voor liefhebbers van onstuitbare jazz-creativiteit en veelzijdig spel.

Pianist Kaufmann werkte in Canada met Steve Coleman en George Lewis en kreeg privéles van Steve Lacy. Hij verschijnt op zowat elk jazzfestival van aanzien, van Jazzfest Berlin tot het Don Cherry Festival in New York, van de Groningse Zomer Jazz Fiets Tour tot het International Jazz Festival in Vancouver. Sinds 1996 woont hij in Amsterdam, zodat hij intussen ook de Nederlandse jazzmusici van zijn stijl heeft gevonden. Meer info: www.achimkaufmann.com

Voor rietblazer Gratkowski (Hamburg, 1963) geldt hetzelfde: van alles gedaan en altijd iets nieuws. Zoals het duo met de Italiaanse trombonist Sebastiano Tramontana en zijn solo-optredens en workshops over de hele wereld. Meer info: www.gratkowski.com

Wilbert de Joode (1955) speelt sinds 1982 contrabas. Hij is autodidact op zijn instrument. Inmiddels is hij een van de meest gevraagde bassisten in de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Zijn eigenzinnige spel en muzikaliteit promoveren de contrabas tot een gelijkwaardig instrument in de meest uiteenlopende groepen, binnen en buiten Nederland, tot in Japan en de VS.

Het concert vindt plaats op zaterdag 24 april, aanvang 21.30 uur. Meer info: www.leidsjazztrio.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×