Schrijvers van winnend boek bezoeken De Tweemaster

Vorige week kreeg groep 4/5 van De Tweemaster bezoek van het Leidse schrijver-illustratorduo Míkeleko. Aanleiding hiervoor was het Biebwebprogramma ‘Leesbacil’, waarin het boek Drilpudding en een poeppoets uit de bus kwam als populairste boek van de klas. Normaal gesproken krijgt de klas het winnende boek van de bibliotheek cadeau, maar dit keer kwam het schrijversduo zelf op bezoek op school om hun boek officieel aan de klas te overhandigen.

Groep 4/5 van basisschool De Tweemaster heeft de laatste maanden meegedaan aan het Biebwebprogramma ‘Leesbacil’. Zij lazen vele boeken op zoek naar ‘het boek dat het meest besmet is met de leesbacil’. Dit boek ‘besmet’ de meeste kinderen met het ‘leesvirus’ en is daarmee het populairste boek van de klas. In groep 4/5 van De Tweemaster was dat dus Drilpudding en een poeppoets van het Leidse schrijver-illustratorduo Míkeleko. Het boek vertelt twee verhalen, één over prinses Kliederpot en één over de hondjes Bo en Bork.

De leerlingen vroegen honderduit over het boek. Natuurlijk kwam ook de vraag om wat te tekenen. Elbert Ploos van Amstel deed dit met veel plezier op het schoolbord. Terwijl Elbert tekende vertelde Marjolijn Grouwstra hoe de verhalen zijn ontstaan. Marjolijn schreef de tekst bij de verhalen. Na afloop kregen alle kinderen een gesigneerde kaart als aandenken.

‘Leesbacil’ is een onderdeel van het digitale leesbevorderingsprogramma Biebweb van de bibliotheken van BplusC. Elke klas die meedoet aan het programma leent een kist met veertig leesboeken. Gedurende 6 weken kunnen de kinderen hieruit naar hartelust lezen. Na het lezen van een boek vult elke leerling een scoreformulier in. Het leukste, grappigste of mooiste boek krijgt van de groep de titel ‘meest besmet’. Als dank voor het meedoen krijgt de groep het gekozen boekje cadeau.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×