Huur opzeggen Wachtgebouw onrechtmatig

Het opzeggen van de huurovereenkomst met filmgroep TIEM is achteraf bezien onrechtmatig. Dat geeft het college toe naar aanleiding van vragen door de SP fractie. Wethouder Marc Witteman heeft hiervoor namens de gemeente excuses aangeboden en een korting op de huur van hun nieuwe onderkomen toegezegd. De stichting filmgroep TIEM ontving op 4 oktober 2007 een brief waarin de huur werd opgezegd omdat er vermoedens zouden zijn dat het pand werd bewoond. Het college stelt nu vast dat er geen sprake is geweest van een formele constatering.

De vermeende bewoning van het pand werd aangekaart na een bezoek van PvdA raadsleden aan het Wachtgebouw. Zij verwezen hier vervolgens naar in een gesprek met partijgenoot Marc Witteman, toen nog wethouder Ruimtelijke Ordening. Als gevolg van de brief zijn de filmgroep en een aantal van haar onderhuurders verhuisd, deels binnen de stad en deels daarbuiten. Zij hebben van Witteman dus compensatie aangeboden gekregen voor geleden schade. 

Het college laat verder weten dat er nog geen besluit is genomen of het Wachtgebouw ook daadwerkelijk verkocht wordt. Er hebben zich wel potentiële kopers gemeld, die op eigen initiatief ook een kijkje zijn gaan nemen in het gebouw naast de Morspoort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×