Berber Schmidt Duitse wijnkenner in de dop

Berber Schmidt, die bij het ROC Leiden de opleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw/gastheer volgt, heeft vorige week maandag de prestigieuze Junior Sommelier Award voor Duitse wijnen gewonnen. Dit leverde haar naast de titel van beste Junior Sommelier voor Duitse Wijn, die zij een jaar lang mag dragen, ook een wijnklimaatkast gevuld met Duitse wijnenop, ter waarde van 2000 euro. In de finale stond Schmidt tegenover een aantal andere gegadigden, die afkomstig waren van diverse ROC-vestigingen.

Deze finale bestond uit een theoretisch deel, een proefgedeelte en een mondelinge test. De leerlingen moesten onder andere vier wijnen en één gerecht proeven, en de jury vertellen wat volgens hen de ideale wijn-spijscombinatie was.De Leidse leerlinge had zich hier samen met haar docent Ton Wortelboer, al maanden lang op voorbereid. Zo deden ze wekelijks wijnproeven.De jury bestaande uit wijnpublicist René van Heusden, Jarno Eggers van Restaurant De Lindenhof, Voorzitter van de NGS Cees Vos, de Winnaar van de Junior Sommelier Award 2007 Robbert Nijenhuis en Alain Jacobs van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, was van mening datdit intensieve zwoegen niet voor niets was geweest en beloonde Berber Schmidt met de award.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×