Alles over koren, sporen en tractoren op Polderdag

Aanstaande donderdag organiseren stichting Grote Polder Groene Hart, LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden, de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Wijk & Wouden en de Gebiedscommissie Land van Wijk en Wouden voor de elfde keer een Polderdag.Deze dag heeft als thema ‘Koren, sporen en tractoren’ en wordt gehouden in het gebied tussen Den Haag, Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Belangstellenden kunnen deelnemen aan drie mooie fietstochten van zo’n 20 kilometer, die langs een aantal oude boerderijen, kwekerijen en molens voeren. Eén van die tochten start in Leiden. Wie liever wandelt, kan vanuit Hazerswoude een polderwandeling maken, onder leiding van een gids. Verder is er op de Polderdag van alles te beleven wat te maken heeft met tractoren, sporen en koren.

Wie wil, kan zelf graan malen en zeven, informatie krijgen over oude en nieuwe methodes om te dorsen, volkorenpannenkoeken eten en luisteren naar verschillende koren. Verder is er een speurhonden demonstratie en geven jagers uitleg over wild en sporen. Ook zijn er bij diverse bedrijven oude en nieuwe tractoren te bewonderen. Meer informatie is te vinden op www.polderdag.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×