Eerste sleutel Nieuw Leyden overhandigd

Afgelopen donderdag is de eerste sleutel van een woning in Nieuw Leyden uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen de eerste huurders van een woning van Portaal de sleutel in handen. Binnenkort verwisselen meer sleutels van eigenaar en worden ook de eerste koophuizen in gebruik genomen. Nieuw Leyden is het eerste zichtbare resultaat van het Wijkontwikkelingsplan Leiden Noord. De wijk telt ongeveer 800 woningen, waarvan een deel door Portaal wordt verhuurd. Bijzonder is dat een aantal koopwoningen dat in de wijk staat, ontworpen en gebouwd wordt door de kopers zelf. Ook de huurders hebben invloed gekregen op het uiterlijk en de indeling van hun woning.

Wethouder Pieter van Woensel was bij de sleuteloverdracht aanwezig. In zijn toespraak zij hij onder andere: “Nieuw Leyden is een trendbreuk in de architectuur van afgelopen decennia. Nergens anders worden zoveel huizen in particulier opdrachtgeverschap gebouwd. Dit is echt Nieuw Wonen! Ik verwacht dat de wijk straks dan ook zeker een bezienswaardigheid voor belangstellenden uit het hele land zal zijn.“

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×