Leefbaar Leiden pleit voor fietsendepot bij Club 70

Leefbaar Leiden is nog altijd van mening dat het Fiets Fout Fiets weg-beleid niet naar wens functioneert. Vooral het feit dat het fietsendepot waar de weggehaalde fietsen naartoe gebracht worden ver van het station af ligt en niet vaak genoeg open is, vindt de partij nogal onvriendelijk en onhandig.Fractievoorzitter Daan Sloos heeft het college een aantal schriftelijke vragen over dit onderwerp voorgelegd. Hierin pleit hij ervoor, het terrein van de vormalige Bar Dancing Club 70 op het Stationsplein in te richten als depot. Deze ruimte zou dan de hele dag open kunnen zijn, omdat de medewerkers van de gemeente die er de fietsen in opslaan, toch aanwezig zijn.Sloos geeft aan, dat deze medewerkers bovenstaand idee ook zelf geopperd hebben.

Leefbaar Leiden wil weten of het college bereid is de haalbaarheid van dit voorstel te onderzoeken en of burgemeester en wethouders het er mee eens zijn dat deze werkwijze vriendelijker en efficiƫnter is. Tenslotte vraagt Daan Sloos of het college de mening van zijn partij deelt, dat de fietsen weer bij hun eigenaars terug moeten komen en niet door de gemeente verkocht moeten worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×