Leids team neemt deel aan Bevrijdingsvuurestafette

Dit jaar doet ook een team lopers uit Leiden mee aan de Bevrijdingsvuurestafette. Deze estafette start in de nacht van zondag 4 op maandag 5 mei in Wageningen en eindigt voor het Leidse team rond 12.30 uur in de Doezastraat. Daar wordt het bevrijdingsvuur tijdens een plechtige seremonie door wethouder Witteman van sport, die tot het Leidse team behoort, overhandigt aan burgemeester lenferink. Het Leidse team bestaat naast de wethouder, uit leden van de Leiden Road Runners Club en het Sportbedrijf Leiden. Zij reizen op 4 mei na dodenherdenking af naar Wageningen. De voettocht die de ploeg aflegt, heeft een lengte van ruim 117 kilometer.

De Bevrijdingsvuurestafette is een landelijk evenement, waaraan groepen skaters, fietsers en lopers van zo’n tweehonderd gemeenten deelnemen. Vanuit Wageningen brengen zij het bevrijdingsvuur naar hun eigen stad of dorp, om het daar te ontsteken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×