Solisten van Amsterdam Sinfonietta, foto: archief Sleutelstad.

Amsterdam Sinfonietta als strijkkwartet in Leidse Waag

Vier strijkers uit Amsterdam Sinfonietta zullen als strijkkwartet een concert geven in de Leidse Waag. Het kwartet is speciaal voor Leiden samengesteld, omdat het volledige orkest niet kan optreden door de verbouwing van de Stadsgehoorzaal. Op het programma staan werken van de Tsjechische componist Pavel Haas en Pjotr Ilyich Tsjaikovski. De composities van Haas zijn lange tijd vergeten geweest, nadat de componist de dood vond in het concentratiekamp Theresienstadt. De laatste tijd zijn er steeds meer musici, die zijn bijzondere oeuvre herontdekken. Veel van zijn strijkkwartetten vallen op door volksmuziekcitaten. Het concert besluit met ‘De seizoenen van Tsjaikvoski, pianostukken over de twaalf maanden van het jaar in een speciale bewerking voor strijkkwartet.

Het concert vindt plaats op woensdag 7 mei, aanvang 20.15 uur.

Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×