Delegatie uit Oxford vandaag weer vertrokken

Vandaag is het bezoek dat een veertigtal bewoners uit de Engelse zusterstad Oxford aan Leiden bracht, weer afgelopen. Op vrijdag arriveerde de delegatie, die onder andrere bestond uit de burgemeester van Oxford, de vertegenwoordiger van de Queen in het graafschap Oxfordshire, 4 leden van de vereniging van huisvrouwen en leden van de Royal British Legion. Bijzonder was verder dat Ian Smith, die als hardloper aanwezig was tijdens het eerste bezoek van Oxford aan Leiden in 1946, ook nu in de Sleutelstad aanwezig was. Hij was overigens niet de oudste gast, die eer was namelijk weggelegd voor oud-Lord Mayor Queenie Hamilton, die dit jaar 90 wordt.

De Engelse gasten hebben zich in Leiden niet verveeld. Zaterdag bezochten ze de draaiorgeldag, zondag waren ze aanwezig bij de plechtigheden rond de dodenherdenking, waarbij De Lord Mayor en de Lord Lieutenant traditiegetrouw een krans bij het monument bij Molen de Valk legden. Gisteren namen de gasten deel aan de feestelijkheden rond Bevrijdingsdag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×