De Arcade, Roomburg, foto: PR.

Tentoonstelling 'Bouwen aan scholen in Leiden' bij RAP

Wethouder Onderwijs, Welzijn en Zorg, Gerda van den Berg, zal donderdag 15 mei de tentoonstelling ‘Architectuur voor onderwijs; bouwen aan scholen in Leiden’ openen in het RAP Architectuurcentrum. De tentoonstelling belicht de relatie tussen de onderwijsvisie en het ontwerp van een schoolgebouw. Met de voortdurende verandering van de ideeën en systemen in het onderwijs, veranderen ook de eisen, waaraan een schoolgebouw moet voldoen. De komende jaren zullen in Leiden een aantal nieuwe scholen worden gebouwd voor verschillende vormen van onderwijs. Aan de hand van de ontwerpen voor deze scholen wordt het verband tussen onderwijsvisie en de architectuur van het gebouw geïllustreerd en wordt een vergelijking gemaakt tussen historische Leidse scholen en de nieuwe gebouwen.

RAP Architectuurcentrum heeft een selectie gemaakt van zes schoolgebouwen met uiteenlopende programma’s van eisen: De twee ROC’s (Regionaal Opleidingen Centrum) die gerealiseerd worden bij het Centraal Station en bij station Lammenschans, twee Brede Scholen in Roomburg en in Leiden Noord, de nieuwe Praktijkschool aan de Boerhaavelaan en een tweede gebouw voor het Stedelijk Gymnasium in Leiden Noord.

De tentoonstelling loopt van 15 mei tot en met 3 augustus. Tevens worden er een aantal lezingen over dit onderwerp georganiseerd. Meer info en openingstijden : www.rapsite.nl.

RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×