Zwemwaterseizoen weer gestart

Per 1 mei is het zwemwaterseizoen weer gestart. De hoge temperaturen dragen er aan bij, dat veel mensen een duik of sprong in natuurwater willen nemen. Voor zij dat doen, kunnen zij via de provinciale zwemwaterwebsite en zwemwatertelefoon gedetailleerde informatie opvragen over de kwaliteit van zo’n 100 officiële zwemlocaties in Zuid-Holland, die regelmatig gecontroleerd worden door waterkwaliteitsbeheerdersen provinciale inspecteurs.

Deze zwemlocaties zijn herkenbaar aan speciale informatieborden. In geval van een negatief zwemadvies of zwemverbod, wordt er een waarschuwingsbord geplaatst, met daaronder een informatiekastje met uitgebreidere informatie. De zwemwaterwebsite is te vinden op www.zuid-holland.nl/zwemwater. Deze site is ook per mail bereikbaar. Het e-mailadres is zwemwater@pzh.nl.  De zwemwatertelefoon is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar met vragen en voor het melden van gezondheidsklachten. Het nummer is 070-4417550. Bij de VVV, het Stadhuis en de bibliotheken is de gratis Zwemwaterfolder 2008 beschikbaar.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×