Afscheidsfeest woningen Genestetstraat

Gisteren hebben de oud-bewoners van de Genestetstraat en omliggende straten, afscheid genomen van hun oude woningen. Speciaal voor hen organiseerde woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet een groot afscheidsfeest, onder de naam Leids Sentiment. In een grote tent midden in de wijk verzorgden Leidse artiesten optredens en tussendoor werd teruggeblikt op het verleden.

De huizen die in 1923 gebouwd werden, zullen deze maand plaats moeten maken voor nieuwbouw. In de afgelopen 85 jaar is er al heel wat aan de panden gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo werden ze voorzien van badkamers, werden de keukens vernieuwd en kregen ze kunststof kozijnen.Omdat de woningcorporatie de kwaliteit van de huizen niet langer in orde vond, is tot de sloop ervan besloten. In het afgelopen half jaar zijn de 128 huishoudens verhuisd naar een andere woning en een aantal van hen heeft zich inmiddels alweer ingeschreven voor de nieuwbouw.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×