Foto: Bas Czerwinski.

Actueel theaterstuk over huwelijksmigranten

Stichting ‘De Theaterstraat’ brengt een bijzonder en zeer actueel theaterstuk met en over huwelijksmigranten met de titel ‘In het vreemde koren staan’. Het stuk gaat over wensen, dromen, meningen en belevenissen van vrouwen, die naar Nederland kwamen voor een relatie. Ze namen afscheid van familie, vrienden en vriendinnen, hun werk en hun taal. Hoe worden ze ontvangen in die andere wereld, hoe bouwen ze een eigen leven op en hoe maken ze weer vrienden?

Dit toneelstuk is gebaseerd op een onderzoek dat Joke van der Zwaard en Mieke de Wit hebben verricht onder meer dan 200 huwelijksmigranten uit alle delen van de wereld. Zij schreven het boek ‘Gelukszoekers’ over dit onderzoek.

Stichting De Theaterstraat kenmerkt zich door het realiseren van theater op locatie, waarbij zij ontmoetingen stimuleert tussen mensen uit verschillende klassen en kringen.

De voorstelling vindt plaats op zondag 18 mei in het Leidse Volkshuis, aanvang 14.00 uur. De toegang bedraagt € 1,- en kaarten zijn in de volgende buurthuizen te verkrijgen: Buurtcentrum Vogelvlucht, Buurtcentrum Op Eigen Wieken, Buurtcentrum Morschwijck en Buurtcentrum ’t Spoortje. Meer info: www.detheaterstraat.nl

Volkshuis, Apothekersdijk 33A, Leiden.

De uitvoering van dit theaterstuk in Leiden wordt mede mogelijk gemaakt door het Leidse Druckerfonds en Fonds 1818.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×