Ruim 750 belastingaangiftes ingevuld door SP

De hulpdienst van de SP heeft het de laatste tijd druk gehad. Het team bestaande uit vijf medewerkers, een vrijwilliger en een stagiaire, heeft in februari, maart en april ruim 750 mensen uit Leiden en omgeving geholpen bij het aanvragen en activeren van een nieuwe DigiD-code en het doen van belastingaangifte over 2007. Bij 150 van deze cliënten vond de hulp aan huis plaats.

Hulpdienstcoördinator Paul Day vertelt: “We helpen steeds grotere aantallen mensen met hun (sociale) problemen, maar we zijn er niet om de missers van de belastingdienst te repareren. Hun falende computersysteem heeft ons veel extra werk bezorgd. Wat me verder opvalt, is het grote aantal fouten bij de dienst toeslagen vooral bij wijziging van huur- en zorgtoeslag. En wat te denken van het steevast toekennen van te hoge voorlopige teruggaven waardoor mensen later in de problemen komen omdat ze forse bedragen moeten terugbetalen.”

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×