Workshops illustreren voor kinderen bij BplusC

Wie maakt nou die mooie plaatjes in boeken en hoe? Eind mei kunnen creatieve kinderen van 8 tot 14 jaar bij BplusC in Leiden en Leiderdorp een workshop illustreren volgen. Illustratrice Marenthe Otten geeft op woensdag 28 mei een workshop in de bibliotheek van Leiderdorp en illustrator Bert Dekker komt tijdens de Open Dag van BplusC, zaterdag 31 mei, naar de Centrale bibliotheek in de Leidse Nieuwstraat.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen die van tekenen houden en meer zouden willen leren over het vak illustreren. Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht. Er kunnen maximaal 15 kinderen per locatie meedoen. De workshops worden aangeboden door de Fiep Westendorp Foundation.

Woensdag 28 mei 14.00 – 16.00 uur Locatie Leiderdorp, Cor Gordijnsingel 3. Inschrijven aan de balie of via 071 589 08 49 (verplicht!)

Zaterdag 31 mei, tijdens de Open Dag 10.30 – 12.30 uur Nieuwstraat 4, Leiden. Inschrijven aan de balie of via 071 516 16 27 (verplicht!)

De Fiep Westendorp Foundation (FWF) is opgericht na het overlijden van Fiep Westendorp in 2004. Fiep Westendorp is vooral bekend van haar illustraties in de boeken over Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt. De FWF zet zich in om de wens van Fiep Westendorp in vervulling te laten gaan: vreugde brengen in het leven van vooral die kinderen, die daarvan wel iets extra’s kunnen gebruiken. De FWF wil dat vooral doen door gebruik te maken van haar illustraties. Daarnaast ondersteunt de FWF onder andere projecten en initiatieven gericht op de kunstzinnige ontwikkeling van kinderen, en wil zij het vak van illustrator meer onder de aandacht brengen.

Meer info: www.BplusC.nl en www.fiepwestendorp.nl .

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×