Vitaly Pisarenko, foto: PR.

Winnaar Liszt Concours in Leidse Waag

Vitaly Pisarenko, een 21-jarige Oekraïense pianist, geeft woensdag 21 mei een pianorecital in De Waag. Onlangs won deze jonge, getalenteerde muzikant de eerste prijs van het Utrechtse Liszt Pianoconcours. Pisarenko zal solostukken en bewerkingen van Liszt spelen, waaronder de beroemde Tweede Hongaarse rapsodie. Daarnaast vertolkt hij een van de meest virtuoze stukken uit de pianoliteratuur: Stravinsky’s Trois mouvements de Pétrouchka. Zijn optreden in Leiden maakt deel uit van een tournee, die de winnaar traditiegetrouw maakt langs de belangrijkste concertzalen in Nederland.

Pisarenko kreeg vanaf jonge leeftijd een gedegen opleiding aan de muziekscholen in Kiev en Kharkov en vervolgde zijn studie in Moskou en Rotterdam. Pisarenko won het concours overtuigend.

De Telegraaf schreef: “Winnaar Vitaly Pisarenko toonde zich een muzikant met overredingskracht die het risico niet schuwt. Pisarenko, die met zijn kapsel en spitse gelaatstrekken wel iets van Liszt wegheeft, manifesteerde zich als rasechte performer.”

De Waag, Woensdag 21 mei, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×