GroenLinks bezorgd over wijzigingen Leids minimabeleid

GroenLinks heeft tijdens de commissievergadering Werk en Financiën van afgelopen woensdag, bezorgdheid geuit over een wijziging in het minimabeleid van de gemeente.Tot voorkort was het zo dat bijstandsgerechtigden die langdurig in de bijstand zitten en een langdurigheidstoeslag ontvangen, niet gekort werden als zij schulden bij de gemeente hadden. De gemeente heeft aldus GroenLinks echter besloten, deze verrekening in het vervolg wel uit te voeren en de schuld dus van de toeslag af te trekken.

De partij maakt zich zorgen over de “afkalving van het minimabeleid”, ook omdat de beleidswijziging niet aangepast is in de geldende beleidsregels.GroenLinks heeft de wethouder hierover afgelopen woensdag een aantal vragen gesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×