Winkeliersvereniging Breestraat blij met busvrije straat

Hoewel de busstaking voor veel mensen op zijn zachtst gezegd vervelend is, beschouwt de Winkeliersvereniging Breestraat de busvrije Breestraat als een verademing. “Je merkt aan het winkelend publiek dat de Breestraat opeens heel anders beleefd wordt. De Breestraat wordt ineens een aangename brede winkelstraat die niet in tweeën wordt gescheurd door de vele bussen die erover heen rijden”, aldus Ton Elderhorst, bestuurslid van de Winkeliersvereniging.

De vereniging die voorstander is van de komst van de RijnGouweLijn door de Breestraat, ziet de busvrije straat als een voorproefje en verwacht dat de komst van de lightrail de overlast die de bussen zouden veroorzaken, zal doen afnemen. Doordat de lightrail minder ruimte in beslag neemt, kan de straat aldus de vereniging weer een ruimtelijke impuls krijgen, en kan met behulp van kiosken, groen en terrassen de sfeer van vroeger worden teruggebracht.”Ik durf dan wel te stellen dat de Breestraat, maar ook de erachter gelegen Pieterswijk als winkelgebied veel beter tot wasdom zou komen,” zegt mede-bestuurslid Laurens Verspaandonk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×