Bijstandfraudeurs opgepakt na maandenlang onderzoek

Afgelopen dinsdag heeft de Sociale Recherche Zuid-Holland Noord een 44-jarige man en zijn 33-jarige echtgenote aangehouden wegens bijstandsfraude. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en werden in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld werden. Aan de aanhouding is een aantal maanden van onderzoek voorafgegaan. De gemeente Leiden is naar schatting voor ruim een ton benadeeld. De gemeente zal proberen het geld terug te vorderen.

De 44-jarige man wordt ervan verdacht zo’n zeven jaar ten onrechte bijstand te hebben ontvangen. De vrouw wordt ervan verdacht ruim twee jaar onterecht een uitkering ontvangen te hebben. Zowel de man als de vrouw hebben toegegeven dat de man dagelijks werkzaamheden verrichtte bij een autosloperij in de omgeving van Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×