Naar de zon met Leidse Sterrenwacht

De werkgroep Leidse Sterrewacht houdt in het kader van het maandelijkse programma ‘Avondje Sterrenwacht’ een interessante lezing over de zon door Ir. Frans Snik van de Universiteit van Utrecht. Hoewel veel mensen in de zomervakantie ‘naar de zon’ vertrekken, komen zij in werkelijkheid niet dichterbij de zon zelf. De zon is voor sterrenkundigen interessant omdat dit de enige ster is die van dichtbij bestudeerd kan worden. Nederlandse wetenschappers hebben op La Palmas de Dutch Open Telescope (DOT) neergezet waarmee de zon gevolgd wordt en waarmee zij écht dichtbij kunnen komen. De lezing, met aansluitend een rondleiding, vindt plaats op donderdag 12 juni en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De avond is bedoeld voor geïnteresseerden, die zich (nog) niet in sterrenkunde hebben verdiept. Aanmelden kan door een email te sturen naar AvondjeSterrewacht@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op de website: www.werkgroepleidsesterrewacht.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×