Belastingkantoor volgende item slecht nieuwsshow college

Andermaal moet het college dit voorjaar met de billen bloot over een vastgoedproject. De verbouwing van het Belastingkantoor aan het Stationsplein valt drie miljoen euro hoger uit dan begroot. Het pand is door de gemeente aangekocht om onder andere het CWI, UWV en de Dienst Sociale Zaken in onder te brengen. Verantwoordelijk wethouder Marc Witteman (PvdA) schrijft op zijn weblog dat hij voorafgaand aan de aankoop alles goed heeft laten doorrekenen, juist omdat het een oud gebouw betreft. Daarbij is nu een fout gemaakt, de wethouder neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Het lichtpunt dat hij ziet is het feit dat er voor de verbouwing nog geen geld is uitgegeven.

11 miljoen euro betaalde de gemeente voor het pand aan het Rijk. Het dacht verder 2,3 miljoen nodig te hebben voor de verbouwing. Dat blijkt nu dus ruim twee keer zo veel te zijn. Het roept vragen op over de kwaliteit van het voorwerk dat Witteman liet verrichten bij de aankoop vorig najaar.

Op dezelfde locatie moet op termijn een parkeergarage verrijzen. Ten tijde van de aankoop in november 2007 betoogde Witteman dat het pand nog te duur was om te slopen en versneld een garage aan te leggen. Door de bundeling van diverse gemeentelijke diensten kan een deel van het vastgoed dat die diensten achterlaten worden verkocht, zo luidde destijds de redenering van Witteman.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×