Wethouder klust bij als burgerjournalist

Een weblog voor wethouders is hip. Ook de Leidse stadsbestuurders laten zich niet onbetuigd. Wethouder Pieter van Woensel (VVD) logt al sinds zijn Haagse tijd. Hij gebruikt het vooral als activiteitenregister. CDA-er Jan-Jaap de Haan probeert sinds het verruilen van de raadszetel voor het bestuurlijk pluche ook zijn schrijfsels op de CDA site bij te houden, gezien de lage frequentie lukt hem dat maar ten dele. GroenLinks wethouder John Steegh verschijnt maar zelden op zijn eigen log. De schaarse keren dat hij een bijdrage leverde, leidde het wel meteen tot vragen in de raad en zelfs tot een verzoenende kop koffie met de D66 fractie. PvdA wethouder Marc Witteman spant de kroon. Hij gebruikt zijn weblog nu ook voor heuse primeurs.

Vlak na zijn aantreden in het nieuwe college wilde hij al niet te veel kwijt over zijn gedachten bij het feit dat hij niet langer wethouder Ruimtelijke Ordening was. “U leest het straks wel op mijn weblog”, zo was zijn commentaar. Diverse keren trok de wethouder ook van leer tegen de in zijn ogen matige kwaliteit van de verslaggeving in zowel het regionale dagblad als de huis-aan-huis bladen. Het is wellicht reden voor hem om zich dan maar zelf op het pad van de journalistiek te begeven. Al voordat donderdagmiddag de pers werd geinformeerd over de misser bij het begroten van de verbouwing van het Belastingkantoor, stond het bericht op zijn eigen log. Wie zo actueel kan zijn via zijn weblog, heeft geen voorlichter of journalist meer nodig.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×