Genestetstraat blij met graffiti?

De Genestetstraat ziet er al geruime tijd troosteloos uit, doordat een gedeelte van de straat plaats moet maken voor nieuwbouw. De aannemer heeft grote hekken om de bouwplaats heen gebouwd, bouwverkeer rijdt af en aan en het uitzicht van de bewoners beperkt zich tot puin en stenen. Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, die tevens opdrachtgever is van de sloop en nieuwbouw, heeft daarom twee grafitti-kunstenaars ‘besteld’ om de straat wat op te fleuren. Op de brainstormavond over dit thema, 28 mei jl., waren naast de kunstenaars ook 11 omwonenden uitgenodigd. Het feit, dat er niemand van de omwonenden kwam opdagen, duidt niet op een groot enthousiasme van de buurt. 

De kunstenaars beginnen hun ‘spuitwerk’ op 14 juni, vanaf 10.00 uur. Onder begeleiding van wijkbeheerder Aletta Heijboer en Mohammed Baouch van Jongerenwerk zullen een aantal jongeren meehelpen. Het thema, ‘bomen’, zal door de kunstenaars naar eigen interpretatie worden ingevuld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×