Bakkerij in teken van Roemenië

Komende zondagmiddag staat Diaconaal Centrum De Bakkerij helemaal in het teken van Roemenië. Al bijna 30 jaar is De Bakkerij actief betrokken bij het Roemeense plaatsje Targu Mures. Met Diaconale hulp vanuit Leiden zijn daar onder andere een bejaardenhuis, een opvanghuis voor straatkinderen, een gezondheidscentrum voor hartpatiënten en een tehuis voor dakloze gezinnen gerealiseerd. Jaarlijks reist een groep Leidse jongeren naar Targu Mures af, om daar onder begeleiding van De Bakkerij de nodige werkzaamheden te verrichten. Ook deze zomer vertrekt er weer een enthousiaste ploeg.

Overmorgen kunnen belangstellenden in De Bakkerij terecht voor meer informatie over het werk in Roemenië. Er zijn powerpointpresentaties te bekijken over de verschillende projecten van De Bakkerij aldaar, de jongeren organiseren diverse activiteiten voor jong en oud en er zijn allerlei souvenirs te koop. Ook kleding, beddengoed en handdoeken kunnen worden ingeleverd. Dit zal in Targu Mures worden uitgedeeld.Diaconaal Centrum De Bakkerij is te vinden aan Oude Rijn 44 b/c. Op www.roemeniereis.com is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×