Traditionele Leidse Bijenmarkt op nieuwe lokatie

Anders dan voorgaande jaren is de locatie van de traditionele Leidse Bijenmarkt dit jaar het parkje aan de Zoeterwoudsesingel bij sportpark Trigon tegenover het Plantsoen. Het terrein rond de Sterrenwacht, waar de Bijenmarkt vroeger was, is wegens bouwwerkzaamheden niet meer beschikbaar. De Leidse Bijenmarkt trekt elk jaar weer vele duizenden bezoekers en is sinds de 70er jaren een traditioneel terugkerend evenement. Natuur en Milieu staan centraal en een keur van imkers uit Leiden en omgeving presenteert zich op deze interessante, maar vooral ook gezellige markt. 

Er zijn verschillende ambachten te bewonderen, zoals kaarsenmaken, mandenvlechten, pottenbakken en nog veel meer. Natuurlijk zijn er allerlei honingproducten te koop. Daarnaast wordt er informatie gegeven over het wonderlijke leven van de honingbij en laten de imkers zien, hoe zij met hun bijenvolk omgaan. De dag wordt opgeluisterd door muziek en voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals circusacts leren van de circusschool.

De markt vindt plaats op 14 juni van 10.00 tot 16.30 uur. Meer info: www.deleidsebijenmarkt.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×