'Le Bateau Ivre' – Poëziemanifestatie 2008 in Leidse binnens

Voor de negende keer organiseert Stichting TEGEN-BEELD in samenwerking met JSkunstprojecten een grote openlucht poëziemanifestatie in het hart van de Leidse binnenstad. Het thema dit jaar is het gedicht ‘Le Bateau Ivre’ (De Dronken Boot), dat Arthur Rimbaud al op 17-jarige leeftijd schreef. Theatergezelschappen Fields of Wonder en Kuiper & Berbée zullen, in samenwerking met leerlingen van onder andere het Da Vinci College, het gedicht op bijzondere wijze vertolken. De manifestatie vindt plaats op dinsdagavond, 24 juni, op de schepen en langs de kades van de Nieuwe Rijn en wordt om 21.30 uur officieel geopend door burgemeester Lenferink. Anton Korteweg zal daarna stilstaan bij drie onlangs overleden dichters, die door Stichting TEGEN-BEELD zijn opgenomen in het Leidse muurgedichtenproject: Jan Eijkelboom, Hugo Claus en Paul Marijnis. Dit jaar werken veel jongeren mee aan de manifestatie. De poëziemanifestatie is gratis toegankelijk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×