Commissie start hoorzitting zonder sleutelfiguur

De commissie onder leiding van GroenLinks raadslid Hans van Egdom die onderzoek doet naar overschrijdingen van grote projecten in Leiden, krijgt geen kans om Scheltema vertegenwoordiger Paul Koek in het openbaar te horen. Hij heeft de uitnodiging om voor de commissie te verschijnen afgewezen. Het past niet in zijn agenda, waarin zijn activiteiten als artistiek leider nu de aandacht vragen. Bovendien heeft Koek in zijn ogen alles al gezegd in een eerder interview met de commissie, reden voor hem om aan te nemen dat zijn komst naar de hoorzitting niet noodzakelijk is.

De hoorzittingen die op 19, 20, 23 en 24 juni worden gehouden in het Stadsbouwhuis maken onderdeel uit van het onderzoek naar de oorzaken van budgetoverschrijdingen bij grote projecten in de stad. Naast het Scheltemacomplex, waarvoor Koek dus was opgeroepen, vormt ook de renovatie van de Stadsgehoorzaal onderdeel van het onderzoek. In totaal 13 (oud-) bestuurders, raadsleden, ambtenaren en extern betrokkenen zijn uitgenodigd, 12 van hen verschijnen dus ook daadwerkelijk. Onder hen bijvoorbeeld de oud-wethouders Ron Hillebrand, Ruud Hessing en Paul Jonas.

De commissie, door de gemeenteraad ingesteld, is niet het zwaarste middel dat kan worden toegepast om de onderste steen boven te krijgen. Dat is volgens hen ook niet te bedoeling. Het doel is om te leren van de fouten die er in het verleden zijn gemaakt, opdat Leiden in de toekomst grote projecten vaker binnen budget en op tijd kan opleveren. Naast GroenLinks zijn CDA( Arjen Bonestroo), SP (Roos van Gelderen), PvdA (Henny Keereweer) en de VVD (Frederik Zevenbergen) vertegenwoordigd in de commissie. Een extern bureau voert een groot deel van het onderzoek uit.

Advertentie

Leiden cie-overschrijdingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×