Ook burgemeester en gemeentesecretaris worden gehoord

De gemeenteraadscommissie die onder leiding van GroenLinks-raadslid Hans van Egdom onderzoek doet naar de overschrijdingen bij een aantal grote projecten in Leiden heeft deze en vorige week een 12-tal (oud-)bestuurders, raadsleden, ambtenaren en andere betrokkenen gehoord om erachter te komen wat er precies is misgegaan bij de verbouwing van respectievelijk de Stadsgehoorzaal en het Scheltemacomplex. Het was de bedoeling om daarna een extern bureau aan het werk te zetten om de resultaten van de hoorzittingen te onderzoeken, maar dat wordt een aantal weken opgeschoven. De commissie gaat namelijk nog twee extra openbare hoorzitttingen houden. Op 14 juli worden burgemeester Lenferink en gemeentesecretaris Paul van de Wijngaart door de commissie bevraagd.

Op basis van de informatie die de commissie heeft verkregen in de tot nu toe gehouden gesprekken denkt de commissie dat het onderzoek gebaat is bij een gesprek met de burgemeester. “Dat geeft de mogelijkheid om de problematiek van de overschrijdingen in een historisch perspectief te plaatsen omdat Lenferink deel uitmaakte van verschillende colleges. De commissie is daarnaast geïnteresseerd in de toekomstvisie van de burgemeester,” aldus voorzitter Van Egdom.

Op 14 juli verschijnen zowel burgemeester Lenferink als gemeentesecretaris P. van de Wijngaart voor de commissie. De hoorzitting begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De gesprekken vinden plaats in de Raadzaal van het stadhuis en worden live uitgezonden via Sleutelstad.nl.

Meer informatie staat op de website van de commissie: www.leiden.nl/raadsinformatie. Daar zijn ook de opnamen van de eerdere gesprekken terug te zien.

Leiden cie-overschrijdingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×