Twintig vrijwilligers aan de slag voor Keys for Kids

De 20 vrijwilligers die dit jaar naar de Leidse zusterstad Buffalo City vertrekken om daar te werken aan een tehuis voor aidswezen, ondertekenen komende vrijdag een contract met Keys for Kids. In dit contract is vastgelegd, dat zij gedurende de rest van dit jaar ambassadeurs van deze organisatie zijn. Ze zullen zich naast het daadwerkelijke ontwikkelingswerk, ook bezighouden met fondswerving en het creëren van draagvlak voor ontwikkelingswerk. Keys for Kids is het vervolg op de Leidse Werkbrigade en komt voort uit de stedenband tussen Leiden en haar Zuid-Afrikaanse zusterstad.

In juli gaat een groep vrijwilligers samen met Zuid-Afrikaanse jongeren aan de slag met een vervallen paviljoen van het weeshuis. In november zal de andere groep een onderkomen afbouwen, dat speciaal bedoeld is voor jongens tussen de 12 en 16 jaar.Iedereen is welkom bij de ondertekening van het contract. Dit plechtige moment vindt vanaf 20.00 uur plaats, in de Tuinzaal van de Burcht aan Burgsteeg 14. Tijdens deze avond wordt er een film vertoond over eerder ontwikkelingswerk in Buffalo City en vertellen de vrijwilligers waarom zij besloten hebben hun handen uit de mouwen te steken. Ook wethouder Cultuur, Werk en Inkomen Jan-Jaap de Haan zal aanwezig zijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×