Frans de Nerée tot Babberich adopteert Leiden

De 41 Tweede Kamerleden van het CDA, hebben allemaal een grote Nederlandse stad geadopteerd. De adoptievader van Leiden is Frans de Nerée tot Babberich, de financieel woordvoerder van de partij. Met behulp van deze adoptieregeling, hoopt het CDA een beter zicht te krijgen op de problemen die in deze steden spelen. Voor De Nerée tot Babberich is de Sleutelstad niet onbekend. Hij studeerde er in de jaren 60 en heeft als wetenschappelijk medewerker bij de Leidse rechtenfaculteit gewerkt. “Ik heb vele mooie herinneringen aan Leiden en daarom vind ik het bijzonder om me nu op deze manier voor de stad in te gaan zetten”, aldus het Tweede Kamerlid.

“Frans is een topper. We kunnen ons voordeel doen met zijn kennis en ervaring”, aldus de voorzitter van het Leidse CDA, Hans Janssens. Afgelopen woensdag heeft De Nerée tot Babberich zijn eerste bezoek als adoptievader, aan Leiden gebracht. Hij heeft toen onder andere gesproken met de burgemeester, en zijn partijgenoot wethouder Jan-Jaap de Haan. Ook maakte hij een stadswandeling met centrummanager en stadshistoricus Joost Bleijie en bezocht hij de restauratiewerkzaamheden in de Pieterskerk. Tijdens de adoptieperiode, die tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen duurt, zal het Tweede Kamerlid Leiden regelmatig bezoeken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×