Tentoonstelling voor Dubois, ontdekker aapmens

In Museum Naturalis is binnenkort de tentoonstelling ‘Dubois, ontdekker van de aapmens’ te zien. De tentoonstelling is een ode aan de Nederlander Eugène Dubois, die 150 jaar geleden geboren werd. Als eerste ging de onderzoeker doelbewust op zoek naar fossielen van de voorouders van de mens. In 1891 vond hij resten van de soort die we nu Homo erectus noemen. Naturalis is schatbewaarder van de bijna 40.000 objecten van deze baanbrekende landgenoot. De objecten zijn opgeslagen in de collectietoren, maar een belangrijk deel zal vanaf 10 juli door het publiek te bewonderen zijn. Naast topstukken als het schedelkapje, het dijbeen en de kies van Pithecantropus erectus (later hernoemd tot Homo erectus), zijn er ook persoonlijke manuscripten van Dubois te zien. Zelfs het koffertje, waarmee hij door Europa trok, om collega’s van zijn gelijk te overtuigen, is tentoongesteld.

De tentoonstelling loopt tot en met 4 januari 2009. Meer info: www.naturalis.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×