Koninklijke onderscheiding voor 90-jarige mevrouw Gijbels

Mevrouw W.M. Gijbels is door de Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lenferink heeft de onderscheiding zojuist uitgereikt tijdens een feestelijke middag in de Romanuszaal. Vandaag is ze 90 jaar geworden en ze heeft die gelegenheid aangegrepen om te stoppen met haar vrijwilligerswerk voor de Sociëteit Hartebrug en De Zonnebloem.

In 1955 tot 1965 was mevrouw Gijbels vrijwilligster bij en bestuurslid van de Speeltuinvereniging Vogelwijk. In 1981 werd zij vrijwilligster bij het Bethlehemshof. Zij heeft daar tot op de dag van vandaag de functie van ‘hofoudste’. Zij houdt toezicht, beheert de regentenkamer en houdt huisjes bij van studenten die vakantie vieren en tot voor kort zorgde ze altijd voor een kleine attentie voor jarige hofbewoners.

Sinds 1981 is mevrouw Gijbels ook vrijwilligster bij de Sociëteit Hartebrug. Vanaf 1992 is zij ook nog actief bij De Zonnebloem. Tot voor enkele jaren geleden ging zij als verzorgster mee op boottochten voor zieken en ouderen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×