Leefbaar Leiden wil soepeler Fiets Fout Fiets Wegbeleid

Leefbaar Leiden heeft vernomen dat er de laatste tijd in het kader van het Fiets Fout Fiets wegbeleid fietsen worden weggehaald, zonder dat er een waarschuwingssticker op geplakt wordt. De partij stelt daarover een aantal schriftelijke vragen aan het college. Daarbij pleit raadslid Sloos in bepaalde situaties ook voor een soepeler hantering. Zo beschrijft hij een situatie waarbij twee kinderen die een flesje frisdrank wilde kopen, hun fietsen voor de ingang van het stationsgebouw zetten. Toen zij terugkwamen, waren hun fietsen op de auto van het Fiets Fout Fiets Wegproject geladen. De medewerkers waren niet bereid de fietsen voor hen af te laden en de vader van de kinderen moest ze tegen betaling terughalen op het depot.Verder noemt Sloos een schrijnende situatie waarbij een invalide vrouw haar fiets met twee kinderzitjes voor de Rabobank op het Stationsplein zette, waarna zij boodschappen ging doen. Toen ze haar fiets wilde ophalen, was deze ingeladen. Ze kreeg hem niet terug, ook niet toen ze verklaarde dat ze vanwege haar handicap moeilijk kon lopen en haar fiets dus echt nodig had.

Leefbaar Leiden wil nu weten of het toegestaan is fietsen te verwijderen zonder dat er eerst een waarschuwingssticker op is aangebracht. Ook vraagt de partij of de medewerkers de fietsen nadat deze eenmal opgeladen zijn, onder geen beding meer van de auto mogen afhalen om ze terug te geven, ook niet in het geval van schrijnende situaties.Verder stelt Sloos voor, te stoppen met het weghalen van rijwielen op het Stationsplein en in plaats daarvan conciërges in te zetten die de foutparkeerders op hun misstap moeten wijzen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×