Foto's: Chris de Waard.

23e Peurbakkentocht weer fantastisch!

De meegebrachte paraplu’s waren gelukkig niet nodig op deze 23e Peurbakkentocht, de welbekende ‘openingsact’ van de Leidse Lakenfeesten. Al vroeg in de avond had het publiek zich opgesteld langs de Oude Rijn met kampeerstoelen en koelboxen in afwachting van het jaarlijkse spektakel. Topdrukte was het natuurlijk in hartje centrum bij en rondom Annie’s Verjaardag, waar Aad van der Luit de boten en hun bemanning van commentaar voorzag en waar de bekers voor de winnende peurbakken werden uitgereikt. 55 boten waren van de partij, variërend van een simpele badkuip tot préhistorische taferelen, uitbundige feestboten, drijvende schooltuinen en swingende Salsa. Ook dit jaar zaten er een paar echte juweeltjes bij. Zo was bij Paul Bouter eigenlijk geen boot te zien. Omringd door drijvende koffers en met koffers in de hand leek deze stille reiziger over het water te zweven. Met de titel ‘Een reiziger in een stad van vluchtelingen’ probeert Bouter (kunstenaar en aannemer) het publiek te verbazen. Dat is goed gelukt, Bouter ontving de eerste prijs bij de particuliere deelnemers. Sommige mensen hadden geen peurbak nodig en sprongen spontaan te water.

Na afloop van de vaartocht door het centrum werden de prijzen uitgereikt bij het podium voor Annie’s Verjaardag. De winnaars op een rij:

Particulier:

 1) Paul Bouter

 2) De Stamgasten

 3) Eddy Krul

Bedrijven:

1) Jills Restaurant

2) Energiq

3) Watergeuzen en Batavieren

Muziek:

1) Sander de Jeu

2) Dorstvlegels

3) Decibel

Verenigingen:

1) Vrienden van Pommerans

2) Diok

3) COC

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×