Dr. ir. Bert M. Geerken.

Bert Geerken nieuwe directeur Naturalis

Dr. ir. Bert M. Geerken (1952) zal per 1 augustus aantreden als directeur van Museum Naturalis in Leiden. Hiermee volgt hij de vorig jaar onverwacht overleden Ronald van Hengstum op. In het kader van de plannen voor de fusie van Naturalis met het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland tot Nederlands Centrum voor Biodiversiteit, is met Geerken gekozen voor een ervaren bestuurder. Fysicus Geerken is afkomstig van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, waar hij sinds 2000 lid was van de directie en beschikt in hoge mate over kennis van de wetenschap en een oog voor educatieve en publieksfuncties van Naturalis.

Als Directeur Organisatie & Planning is hij bij NWO zes jaar eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering geweest. De laatste twee jaar was hij Directeur Speciale Projecten. In die laatste functie was hij actief als interim-manager bij de NWO-onderzoeksinstituten NIOZ en Astron en was hij verantwoordelijk voor de opzet van de SmartMix, een subsidieprogramma voor innovatie met een jaarlijks budget van 100 miljoen Euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×