Leiden Noord onder handen genomen

De komende maanden wordt Leiden Noord flink onder handen genomen. Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet en de gemeente zijn afgelopen dinsdag gestart met het nalopen van de straten en brandpoorten uit dat gebied op de thema’s schoon, heel en veilig. Er zijn de laatste tijd een aantal klachten van bewoners binnengekomen over de overlast die met name junks en hangjongeren in bepaalde brandpoorten en straten veroorzaken. Om deze overlast in de toekomst te beperken, zullen nu op bepaalde plaatsen hekken en verlichting geplaatst worden. Verder worden de brandpoorten waar dat nodig en mogelijk is, opgewaardeerd tot het Politie Keurmerk Veilig Wonen niveau.

Niet alleen de gemeente en corporatie steken hun handen uit de mouwen, ook veel bewoners dragen een steentje bij. Het is bovendien de bedoeling, dat de bewoners met hulp van de corporatie en gemeente regelmatig de straat op blijven gaan, om de boel schoon te maken, of nog beter, schoon te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×