Lift Jan Luykenlaan 42 keer kapot

De bewoners van de flat aan de Jan Luykenlaan hebben dit jaar regelmatig de trap moeten nemen. De lift van dit negen verdiepingen tellende gebouw, is in 2008 maar liefst 42 keer kapot geweest. Het apparaat was in totaal 67 dagen buiten bedrijf, zo schrijft de SP in een persbericht. Hoewel dit voor alle bewoners vervelend is, zijn vooral de ouderen er de dupe van. Zo heeft de 80-jarige Wim Wiemer, die op de vijfde verdieping woont, eens tot diep in de nacht beneden op de liftmonteurs moeten wachten, omdat hij en zijn 11-jarige hond de trap niet op konden.

Volgens een andere bewoner resetten de monteurs de lift, waarna hij het weer een paar dagen doet. De lift is al 35 jaar oud, volgens Wiemer, die denkt dat het apparaat versleten is. Hij zou bovendien meer behoefte hebben aan een lift met een dubbele deur. Portaal, de woningcorporatie van de flat, geeft op vragen van de SP aan, dat er een extern bureau is ingehuurd dat de staat van de lift zo snel mogelijk gaat onderzoeken. “We willen echt dat we voor de vakantie op zijn minst weten wat er aan de hand is,” aldus Corinne den Ouden, woordvoerder van Portaal. “We zitten er bovenop, maar ik kan niet concreet zeggen wanneer de lift het wel weer doet.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×