Boek en CD over geschiedenis Leidse orgeldraaiers

Op 17 juli worden in de Hooglandse Kerk het boek en de CD ‘Mansende Mannen, Heden en verleden van de Leidse orgeldraaiers’ gepresenteerd. Mansen is het collecteren bij een draaiorgel. Leiden telt nog steeds veel draaiorgels. Sommige worden gebruikt door professionele orgeldraaiers, maar de meeste zijn in handen van liefhebbers. Hoewel de traditie van het wekelijkse draaiorgel dat door de buurt trekt bijna is uitgestorven, zijn ze in Leiden in ieder geval op de zaterdagse markt nog wekelijks in volle glorie te horen.

De hoogtij van het draaiorgel ligt alweer achter ons. In Mansende Mannen wordt de huidige situatie, maar ook het verleden, levendig in woord en beeld vastgelegd. De oude garde komt aan het woord, de echte orgelmannen doen hun pittige zegje en de liefhebbers belijden hun liefde voor dit machtige instrument van hout, lijm en leer. Het boek Mansende Mannen is een uitgave van ProKwadraat naar aanleiding van de 10e editie van de Leidse Draaiorgeldag. Het boek bevat een CD met een selectie van de Leidse draaiorgels.

Het boek kost € 19,95 en is te bestellen middels een mailtje aan info@prokwadraat.nl en bij de Leidse boekhandels.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×