Evangelische boekhandel sluit deuren

De evangelische boekhandel De Fakkel (voorheen De Schatkamer) aan de Herengracht sluit per 1 augustus haar deuren. Ruim 40 jaar was het pand aan de Herengracht 29 voor velen in Leiden en omstreken een begrip. “De winkel ontwikkelde zich tot een gastvrije plaats voor mensen die behoefte hadden aan een goed gesprek of even een dak boven hun hoofd. Aan deze periode komt nu een einde,” aldus het bestuur van de stichting WatZegtdeBijbel die in Nederland een aantal boekwinkels exploiteert onder de naam De Fakkel. Voor boeken kan men in de toekomst terecht bij de webwinkel op www.fakkel.nl of bij de Ichthusboekhandel aan de Korevaarstraat 2e in Leiden.

Anton en Hilde Noort zijn de winkel aan de Herengracht in 1976 begonnen, maar ook in de jaren daarvoor was Anton Noort al actief. Anton Noort, van beroep slager, ging in zijn vrije uren met een koffer christelijke boeken naar allerlei bijenkomsten om daar een boekentafel te verzorgen. In 1995 werd de winkel door de stichting WatZegtdeBijbel overgenomen. Het echtpaar Noort trok zich terug en een team van vrijwilligers onder leiding van Magda en Reint Meijer uit Leiderdorp nam hun plaats in. De winkel ging in eerste instantie onder de vertrouwde naam De Schatkamer verder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×