Bezuiniging minimabeleid van de baan

De 630.000 euro die het college op het minimabeleid wilde bezuinigen, wordt toch niet uit de daarvoor bestemde pot weggehaald. Dat betekent dat een groep van zo’n 600 ouderen met een laag inkomen niet hoeft te vrezen voor een inkomensdaling van ongeveer 5%. De PvdA heeft het college verzocht een plan op te stellen om bijstandsgerechtigden voortaan een interessante en nuttige baan aan te bieden. De partij hoopt dat er op die manier meer mensen uit de bijstand verdwijnen, waardoor er meer geld overblijft.

“In Leiden willen we dat alleen de mensen die het écht nodig hebben een bijstandsuitkering krijgen en dat álle mensen met een laag inkomen maximaal kunnen worden ondersteund door het goede Leidse minimabeleid,” aldus PvdA-raadslid Roelof van Laar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×