Zes miljoen voor verbetering betrouwbaarheid busvervoer

Om de betrouwbaarheid van het busvervoer te verbeteren, stelt de provincie Zuid-Holland de komende drie jaar door middel van een subsidieregeling in totaal 6 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld kunnen busvriendelijke maatregelen worden getroffen aan wegen die niet van de provincie zijn. Ongeveer 75% van de knelpunten voor de doorstroming van het busvervoer, ligt namelijk niet bij wegen van de provincie, maar bij wegen die beheerd worden door gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat. Aanpassingen die met behulp van de subsidie getroffen kunnen worden, zijn onder andere de aanleg van een busbaan of busstrook, het plaatsen van installaties waardoor de bus groenkrijgt bij een verkeerslicht, en de realisatie van een bussluis.

Asje van Dijk (CDA), gedeputeerde Verkeer en Vervoer, vertelt: “We hebben de ambitie om in deze collegeperiode een kwaliteitssprong te maken in het openbaarvervoer.” De provincie hoopt met deze regeling te bereiken, dat de kwalieteit van het openbaar vervoer dermate verbetert, dat de bus een goed alternatief voor de auto wordt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×