Aanleg archeologisch park Matilo gestart

De aanleg van archeologisch park Matilo in Roomburg is gisteren gestart. Het gebied grenzend aan de wijk Roomburg is archeologisch beschermd gebied. Op de kruising van de Vliet en de rivier de Rijn, lag zo’n 2000 jaar geleden het grensfort Matilo, dat onderdeel uitmaakte van het Romeinse Rijk. Sindsdien worden er in de grond allerlei oudheden, zoals muntjes, tufsteen en aardewerk gevonden. In 1996 dook er zelfs een geheel ruitermasker op.

In het archeologische park dat nu wordt aangelegd, wordt rekening gehouden met het feit dat het in archeologisch beschermd gebied ligt. Vast staat dat bovengronds zal worden zichtbaargemaakt, waar het Romeinse legerkamp zich bevond. bij de precieze invulling van het park, die de komende periode wordt vastgesteld, worden de buurtbewoners, de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten, het Rijksmuseum van Oudheden en de universiteit betrokken. In totaal stelt de gemeente 3,75 miljoen euro beschikbaar voor de inrichting.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×