Vale gier, foto: PR.

Anatomische les in Naturalis

Op 13 juli is een vale gier gevonden in de Wieringermeer, Noord-Holland. De enorme vogel bleek afkomstig te zijn uit Spanje en is waarschijnlijk door uitputting en ondervoeding gestorven. Op vrijdag 1 augustus kan het publiek in Naturalis getuige zijn van de preparatie van het dier, waarbij de huid en botten bewaard blijven. Ook zal geprobeerd worden de doodsoorzaak te achterhalen. Ondanks dat de vogel sterk vermagerd was, woog hij toch nog bijna vijf kilo. Zijn vleugelspanwijdte bedraagt bijna 2,40 meter.

Het is niet de eerste keer dat vale gieren, vaak vanuit Spanje, Nederland bezoeken. Meestal duurt hun bezoek maar enkele dagen en vertrekken ze weer naar de plek waar ze vandaan komen. Deze vogel leek daar inmiddels te zwak voor te zijn en had bovendien de pech dat het slecht weer was. Gieren hebben vooral warme opstijgende lucht (thermiek) nodig om te kunnen opstijgen en om grote afstanden te kunnen afleggen. Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×