Parkje Zoeterwoudsesingel drugs- en alcoholvrij

Wie drugs of alcohol wil gebruiken, moet het parkje aan de Zoeterwoudsesingel voorbijlopen. De burgemeester heeft namelijk besloten dat er vanaf morgen een verbod op het gebruik van drugs en alcohol van kracht is in het parkje en de openbare wegen daar naartoe. Het gaat dus om de groenvoorziening tussen de Zoeterwoudsesingel, de Cronesteinkade en het sportpark lkv Sporting Trigon.Op 24 juni 2005 besloot de burgemeester al, dat het op het gebied binnen de singels, het stationsgebied en het Diamantplein verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Dat verbod gold ook voor verdovende middelen. Verder is toen afgesproken dat dit verbod ook op andere locaties zou kunnen gaan gelden, als daar sprake zou zijn van overlast. Omdat de bewoners van de Zoeterwoudsesingel en omgeving het parkje, de kinderspeelplaats en de nabije omgeving als onveilig ervaren, en ook de politie meldt dat er regelmatig overlast geconstateerd is waarbij er alcohol of drugs in het spel zijn, heeft de burgemeester besloten ook daar een verbod op alcohol en drugs in te stellen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×