SP tegen opheffen buslijn 42

SP-statenlid Harre van der Nat heeft Gedeputeerde Staten een aantal vragen gesteld over de door Connexxion geplande opheffing van buslijn 42. Bus 42 rijdt heen en weer tussen Leiderdorp en Noordwijk en doet onderweg het Diaconessenhuis, LUMC, Rijnland Ziekenhuis, een aantal verzorgingshuizen, een dokterspost en enkele scholen aan. Wanneer de buslijn verdwijnt, worden vooral minder validen en scholieren gedupeerd, zo vreest Van der Nat. Ook meent hij dat de reistijd zal oplopen, waardoor mensen eerder geneigd zijn de auto te nemen in plaats van de bus.

Het Statenlid zegt: “ik wil van Gedeputeerde Staten weten of zij de extra reistijd naar voorzieningen zoals ziekenhuizen, winkels, scholen en een huisartsenpostaanvaardbaar vinden en of een langere reistijd past in het streven van de provincie om meer reizigers het openbaar vervoer in te krijgen. Daarnaast roepik het provinciebestuur op om snel met Connexxion in gesprek te gaan om deze busverbinding te behouden.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×