Bioloog/kunstenaar Rinny E. Kooi bij Libertas Leiden

In het wijkservicepunt Libertas Leiden Lorentzhof exposeert bioloog en kunstenaar Rinny E. Kooi haar aquarellen en pentekeningen. Kooi, die als docent biodiversiteit verbonden is aan de universiteit van Leiden, heeft zo’n beetje haar hele leven getekend en geschilderd. Zij groeide op in het Groningse Bedum. Eind vorig jaar verscheen haar boek ‘Bomen in de buurt’ waarvoor zij zelf de illustraties maakte. Enkele originelen van die tekeningen worden tentoongesteld. Kooi heeft haar tekenvaardigheden grotendeels zelf ontwikkeld. Zelf zegt zij: “Tekenen en schilderen zijn heerlijke activiteiten. Dat heb ik mijn leven lang gedaan en zal ik waarschijnlijk ook altijd blijven doen. Soms zit ik te lachen als ik iets verzonnen heb dat ik wil tekenen. En zelfs als ik een enkele keer borduur teken ik nog. Ik verzin dan lijnen op stof die ik met bepaalde steken weergeef”.

De expositie is gestart op 8 augustus en loopt tot 1 december in het wijkservicepunt Libertas Leiden Lorentzhof, Herenstraat 61, Leiden.

Openingstijden: iedere werkdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×